Over Tripod Training

VANUIT OVERTUIGING WERKEN AAN EEN EVENWICHTIG LEVEN

Jesper Roosenboom

Ik ben Jesper Roosenboom, 30 jaar en woon in Uden. 

Ik ben begonnen op het CIOS en heb daarna mijn personal trainer pro opleiding behaald bij Chivo. Ik heb lange tijd gewerkt op een buitenschoolse opvang, waar ik veel sportactiviteiten heb georganiseerd voor kinderen. Bij mijn vorige sportschool heb ik veel als fitnessinstructeur, personal trainer en groepslesinstructeur gewerkt. Ik gaf daar spinning, core, bootcamps en high intensity interval trainingen. 

 

Ik ben een explosieve krachtsporter én een enorm wielerfanaat. Afgelopen jaar heb ik meer dan 4000km gefietst, daarnaast kan je me ook ieder jaar in de Franse Alpen vinden. Elke berg is weer een nieuwe uitdaging. Door mijn doorzettingsvermogen en fanatisme bereik ik altijd de top. Mijn mooiste rit was toch wel de klassieker: “Le Mont Ventoux”.

 

Ik ben een energievolle enthousiasteling en ik sta altijd voor anderen klaar. Ik geniet van de kleine dingen in het leven en probeer in alles iets positiefs te zien. Iedere overwinning is er één en die moet je koesteren. Ik leef graag van doel tot doel. Door doelen te stellen, krijgt hetgeen wat je doet een functie. Dit maakt het behalen van doelen veel makkelijker en leuker. 

 

Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging bij Tripod en kan niet wachten om samen met jullie nieuwe doelen te stellen en te bereiken! 

 

Meer informatie over Jesper Roosenboom
Jesper Roosenboom
Coert van Roessel

Coert van Roessel

Coert van Roessel is afgestudeerd aan het CIOS. Hij werkte sinds 1986 in verschillende fitnesscentra en startte daarna zijn eigen studio voor personal training.

Sport: rode draad
Sport leidt als een rode draad door Coerts carrière. Hij werkte als sportinstructeur in een jeugdgevangenis, stond als gymnastiekdocent voor de klas, was een fanatiek waterpolospeler én –trainer en is actief binnen Schoolsport Oss. Coert is zich blijven ontwikkelen en heeft in 2012 de opleiding Medical Trainer Pro en Vitaliteitscoach van Chivo succesvol afgerond.

Eerlijke motivator
Het liefste draagt Coert zijn enthousiasme voor sport en beweging over op anderen. Wie hem ontmoet, typeert hem als enthousiast, fanatiek en verantwoordelijk. Open minded en persoonlijk. Een no-nonsense sportman en motivator die mensen (weer) in beweging krijgt. Enkele van zijn successen zijn, Angeli van Bergen, Xandra Theunissen en haar dochter Kelee Laamers, deelnemers aan het RLT4 tv programma Obese.

Meer informatie over Coert van Roessel

Yannick van Roessel

Ik ben Yannick van Roessel, ben 28 jaar en heb in 2013 mijn CIOS diploma behaald als fitness en health coördinator. Hierna heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van trainingsprincipes, revalidatie trainer en personal trainer.

Zelf doe ik aan waterpolo en speel eerste klas. Hiervoor heb in de waterpolo eredivisie gespeeld en heb ik geleerd wat een goeie verhouding is tussen plezier, mentaal/fysiek afzien en ontspannen. Jezelf tegenkomen gebeurt regelmatig. Er van leren en er iets mee doen is belangrijk. Uit je comfortzone komen, hoort bij alles in het leven. Dit brengt je ongetwijfeld naar een next level in geluk. Dit wil ik ook bereiken met onze klanten. Ik vind dat als je iets wilt leren in het leven je er ook voor open moet staan, en je moet begrijpen dat je niet alles alleen kan. Dit neemt mooie ervaringen met zich mee. 

“Je kan niet alles alleen, anders was je wel alleen op de wereld”

Yannick is zich blijven ontwikkelen en heeft in 2015 de opleiding Personal Trainer en Vitaliteitscoach van Chivo succesvol afgerond en is nog lang niet uitgeleerd. 

Meer informatie over Yannick van Roessel
Yannick van Roessel
Yvette van Roessel

Yvette van Roessel

Als mede-eigenaresse van Tripod Training draag ik onder andere zorg voor het administratieve deel van ons bedrijf. Wat ik erg belangrijk vind is de uitstraling van ons bedrijf als vitaliteitscentrum met daarin zichtbaar onze eigen identiteit. We zijn in de basis een personal trainingsstudio waarin onze klanten zich vooral thuis moeten voelen. Gezelligheid in de vorm van brandende kaarsjes, een lekker kopje koffie of thee en een praatje en luisterend oor voor iedereen, vind ik enorm belangrijk. Ik merk ook dat onze klanten dat enorm op prijs stellen. Dus als je ons belt, zul je mij vaak aan de telefoon krijgen en ook als je langskomt, heet ik je van harte welkom in onze club.

Meer informatie over Yvette van Roessel

Cocky de Otter

Op 4 jarige leeftijd begin ik met dansen. Als 16 jarige wordt ik aangenomen op het Brabants Conservatorium, afd. dans. (De huidige Fontys Dansacademie). Na 2 jaar uitvoerend klassieke dans te hebben gedaan, vervolg ik mijn opleiding voor docent klassiek/jazz. Vervolgens dans en zing ik in verschillende theaterprogramma’s en TV shows in binnen- en buitenland. Na 35 jaar les geven, krijgen mijn passie en ervaring een vervolg. Een nieuwe workout die aansluit bij mijn ervaring en passie! Ik vind het een eer deel uit maken van het professionele team van Tripod, waar ik vanaf September 2017 wekelijks lessen geef.

De Barre Workout!
…. een nieuwe manier van bewegen. Met gebruik van een barre, en van de vrije ruimte gaan we werken aan een stabieler, sterker, strakker en eleganter lichaam, waarbij voor mij de nadruk ligt op:

  • Het verbeteren van de houding,
  • verstevigen van bil-en beenspieren,
  • stretchen van het lichaam,
  • En uiteraard de core stability.

Muziek is voor mij een noodzakelijk onderdeel, waarbij er verschillende stijlen worden gebruikt.

De lessen Barre Workout zijn voor iedereen toegankelijk, je hebt geen ballet achtergrond nodig! Samen kunnen we alles aanpassen aan je eigen niveau. 

Meer informatie over Cocky de Otter
Cocky de Otter
Lloyd Leijtens

Lloyd Leijtens

Ik ben Lloyd Leijtens, een 27 jaar jonge trainer bij Tripod Training. Al van jongs af aan heb ik een grote passie voor zeer uiteenlopende sportdisciplines. Deze passie resulteerde in een diploma voor Personal Trainer Pro en vitaliteitscoach, maar ook een diploma voor Docent Lichamelijke Opvoeding aan de HAN. Met name bij het kennisteam Lifestyle and Health Promotion en heb ik mijn kennis nog verder weten te verbreden. Naast Personal Trainer en Coach bij Tripod Training, geef ik lichamelijke opvoeding in de gymzaal van het Kandinsky College in Nijmegen.

Het geeft mij enorm veel energie om mensen (weer) lekker in hun vel te laten zitten. Door mee te bewegen en efficiënt in te spelen op iemand zijn leefstijl, zorg ik er voor dat zijn of haar doelen behaald worden als afvallen, spiermassa opbouwen, werken aan een gezond lichaam en het creëren van de juiste mind-set. Typerende kenmerken voor mij als persoon zijn doorzettingsvermogen, discipline, enthousiasme en dat ik heel erg fanatiek ben.

Meer informatie over Lloyd Leijtens

Luuk van Hulst

Ik ben Luuk van Hulst,

26 jaar oud en ik woon in Oss. In 2015 heb mijn CIOS-diploma op het gebied van bewegingscoördinatie / bewegingsagogie behaald. Dit houdt in dat ik me bezig houd met het organiseren, ontwikkelen en aanbieden van een sport- en bewegingsaanbod voor mensen met een beperking op lichamelijk, sociaal en emotioneel gebied.

Sport is altijd een hobby en passie van mij geweest, van tennissen tot wedstrijdzwemmen en van kickboksen tot crossfit. Ik heb altijd de drive gehad om te blijven sporten en me te blijven ontwikkelen.

Ik heb de opleiding: ‘Functioneel voeden’ en ‘Functioneel coachen’ van Chivo gevolgd. Ik ben zeer gemotiveerd om vanuit hier mijn deskundigheid zo ver mogelijk uit te bereiden zodat ik jullie zo correct mogelijk en vol vertrouwen kan begeleiden en jullie kan helpen om jullie doelen te bereiken.

Positiviteit staat bij mij vooraan. Ik vertrouw erop dat met een positieve instelling veel goede doelen bereikt kunnen worden. Daarom kunnen jullie bij mij altijd een glimlach vinden maar ook zeker een luisterend oor.

Hopelijk tot snel!

Meer informatie over Luuk van Hulst
Luuk van Hulst
Milou Balsters

Milou Balsters

Mijn naam is Milou Balsters. 

Ik ben in juni 2016 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de HAN in Nijmegen. Sinds juni 2018 werk ik bij FysioCentrum Oss, en sinds oktober 2018 bij Tripod Training. 

In september 2018 ben ik begonnen met de Master Sport(fysiotherapie) aan de HU. Bij Tripod Training heb ik alle ruimte en mogelijkheden om de kennis vanuit school direct toe te kunnen passen in de praktijk. Ik wil me voornamelijk gaan richten op de (top)-sporters. Zo is de afwisseling van fysiotherapie met personal training een super combinatie! 

Mijn voornaamste doel is dat ik mensen wil helpen door ze persoonlijk te begeleiden met én tijdens bewegen. Hierdoor wordt het lichaam sterker en krijgt de cliënt vertrouwen (terug) in het eigen lichaam. Samen werken naar doelen waarbij jij als sporter beter en fitter naar buiten gaat dan je ooit hebt gedaan. 

Naast bovengenoemde activiteiten ben ik ook nog 4 maal in de week te vinden op de hockeyclub in Oss. Ik speel daar met veel plezier, passie en vooral fanatisme in de Dames 1. 

Meer informatie over Milou Balsters

Richard Bonga

Richard (Ries) Bonga, 

Geboren in 1966, stier en vader van drie dochters.

Gediplomeerd trainer, sportbeoefenaar en zelfstandig ondernemer.

Ik heb een vrij lang sportief verleden, begonnen vanaf mijn vijfde met judo, 10 jaar later gevolgd door karate, een blauwe maandag waterpolo en ben uiteindelijk in de bokssport belandt. Toen het boksen mijn uiterlijk behoorlijk veranderde, was de stap naar fitness en uiteindelijk body building snel gemaakt.  Na ruim 20 jaar onder de ijzers gelegen te hebben ben ik een andere weg ingeslagen. Spiermassa werd ingeruild voor fitheidstrainingen. Van spinninginstructeur, bootcamp tot hedendaags personal en box(fit)trainer. 
Ben zelfs in 2016 nog drie jaar judo jeugdtrainer geweest op de judomat. Dagelijks onderhoud ik mezelf met CrossFit oefeningen, boksen en spinning. 
Natuurlijk heb ik sterktes maar ook zwaktes.

Mijn sterkte is absoluut contact leggen en mensen en enthousiasmeren.

Mijn zwakte is absoluut namen onthouden. Koken is mijn favorite hobby, uiteraard vakanties,  the Highlands of Scotland is mijn favoriete land, maar ook niet te vergeten Spanje en Zuid-Afrika. F1 en voetbal zijn mijn favoriete TV programma’s .

Verder hou ik enorm van humor, ben behoorlijk direct, durf ook elke confrontatie aan, tikkeltje dominant en ik hou van eerlijkheid. Ja, ik gebruik social media, Facebook en Instagram. Ik post vrij regelmatig.

Nu hebben jullie een beetje een indruk van mij gekregen en ik hoop dat ik hier nog vele verschillende individuen en groepen mag trainen.

 

Meer informatie over Richard Bonga
Richard Bonga
Sylvia Samson

Sylvia Samson

Als 11 jarig meisje deed ik aan vechtsporten en behaalde de zwarte band, erg gemotiveerd en passie vol stortte ik mijn hart in de sport, 
Het podium werd mijn thuis voor evenementen in vecht demonstraties en lessen aan kinderen in binnen en buitenland. 
Na schooltijden ging ik voor de souplesse naar Amsterdam (Barry Stevens) studio dansen en heb daar veel uren doorgebracht... Al gauw stond ik in de shows van Linda de Mol en Hennie Huisman op t.v.

Mijn andere grote passie is zingen en pilates, na een zware bevalling moest ik opnieuw leren lopen en door mijn pilates opleiding heb ik mijn concentratie en de kracht weer gevonden en ben ik zeer snel hersteld.

Pilates:
Bij Pilates staat een juiste lichaamshouding voorop.
Als je bij Pilates de oefeningen goed uitvoert mogen er niet meer herhalingen dan 5 a 12 gedaan worden per oefening.
Dit om spiervermoeidheid uit te sluiten en elke oefening bewust uit te voeren met het oog op de basisprincipes en sneller resultaat.
De controle over de positie van het bekken, de ruggengraat, de schouders en het hoofd vormen een stabiele basis, waaruit kan worden bewogen met het lichaam.

Tijdens een les gebruik je de eigen lichaamsweerstand, voor sterkere spieren betere houding en stabiliteit.

We trainen met Pilates niet zo zeer de grote spieren maar de kleine onderliggende spieren die het onderhoud zijn van een stabiele sterke kern (Core). 
Voor dansers is Pilates de perfecte trainingsprogramma naast hun reguliere danstraining omdat alle spieren in het lichaam aan bod komen. 
Door het aanleren van het juist gebruik van de spieren wordt de kans op blessures tijdens het dansen kleiner. 
Door de core (een soort corset van buikspieren) te ontwikkelen worden de onderrug en de spieren die de heupen buigen ontlast.

Pilates heeft veel voordelen: 
Lichaam bewust worden
Betere balans krijgen
Goede coördinatie gevoel creëren 
Kracht opbouwen
Lenigheid verbeteren

Je kan de principes van Pilates in elke training verwerken.

Een hele race aan ervaring brengt mij ten aller tijden weer terug naar daar waar het begint in jezelf geloven en blijven werken aan een gezonde toekomst en vooral zorgzaam met je lijf om gaan. 
Na 35 jaar optredens en lessen geven beleef ik nog steeds veel plezier aan Pilates.
Ik hoop altijd iemand in mijn les te inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

Meer informatie over Sylvia Samson

Monique Timmermans

Wie Monique Timmemans zegt, zegt sport! Sport en gezondheid zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met een verleden in ballet, tennis, atletiek, bootcamp en fitness(lessen) heb ik een flinke dosis aan sportervaring opgedaan. Een gezonde leefstijl is voor mij een tweede natuur. Je hebt immers maar één lichaam, dus zorg er maar goed voor!

Na een relatief korte topsportperiode in de atletiek (jong moeder geworden), ben ik altijd blijven sporten en training geven. Sport is mijn passie, anderen helpen ook! In al die jaren zijn “waarom of waarvoor” veelgestelde vragen geweest: ‘waarom doen we deze training’, ‘waarvoor is deze oefening’ of ‘waarom is iets gezond(er)’ om wat voorbeelden te geven.Kennis verandert continue en kennis is macht! Blijven leren over lichaam, training en voeding is als coach niet alleen een must, maar vooral ook heel erg leuk. Dit overdragen naar jullie nog veel meer! 

Samen met jou wil ik kijken naar wie je bent, wat je nodig hebt en om indien nodig het vertrouwen in het kunnen van je lichaam (terug) te geven en met deze tools het gestelde doel te behalen. Kort samengevat help ik iedereen ontzettend graag om zowel letterlijk als figuurlijk lekker in zijn of haar vel te laten zitten!                                                                                                                                        

Meer informatie over Monique Timmermans
Monique Timmermans
Graag persoonlijk contact?