Over Tripod Training

VANUIT OVERTUIGING WERKEN AAN EEN EVENWICHTIG LEVEN

Saskia van der Hijden

Mijn naam is Saskia van der Hijden.

Ik woon in Vught en ben moeder van 3 te gekke jongens.
Altijd al gek van sporten, als kind bestond dat uit turnen maar inmiddels vind ik mijn uitlaatklep in o.a. boksen, krachttraining en yoga. Sporten maakt je fysiek en mentaal sterker en laat je zien dat je door je eigen inzet, proberen en doorzetten je jezelf altijd kan verbeteren dat vind ik er juist zo fantastisch aan!

Naast deze passie voor sport heb ik altijd al een drive gehad anderen te motiveren, coachen en ondersteunen. Wat ik na mijn HBO studie social work dan ook vooral in de welzijnssector gedaan heb.

Met mijn 39 jaar heb ik inmiddels wat levenservaring op zak. Een van die waardevolle lessen is dat écht goed zorgen voor jezelf d.m.v. een gezonde leefstijl je zoveel moois kan brengen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik besloot me om te scholen tot personal trainer en mijn Fitvak en Chivo diploma te behalen. En op die manier mijn liefde voor het coachen te combineren met mijn passie voor beweging & voeding. Gelukkig ben je nooit uitgeleerd, ik heb dan ook nog genoeg opleidingen op de planning staan om me te blijven ontwikkelen.

Ik kijk ernaar uit om binnen Tripod ook mensen het beste in zichzelf te leren zien én dat naar boven te halen. Zie ik je snel?

Meer informatie over Saskia van der Hijden
Saskia van der Hijden
Coert van Roessel

Coert van Roessel

Coert van Roessel is afgestudeerd aan het CIOS. Hij werkte sinds 1986 in verschillende fitnesscentra en startte daarna zijn eigen studio voor personal training.

Sport: rode draad
Sport leidt als een rode draad door Coerts carrière. Hij werkte als sportinstructeur in een jeugdgevangenis, stond als gymnastiekdocent voor de klas, was een fanatiek waterpolospeler én –trainer en is actief binnen Schoolsport Oss. Coert is zich blijven ontwikkelen en heeft in 2012 de opleiding Medical Trainer Pro en Vitaliteitscoach van Chivo succesvol afgerond.

Eerlijke motivator
Het liefste draagt Coert zijn enthousiasme voor sport en beweging over op anderen. Wie hem ontmoet, typeert hem als enthousiast, fanatiek en verantwoordelijk. Open minded en persoonlijk. Een no-nonsense sportman en motivator die mensen (weer) in beweging krijgt. Enkele van zijn successen zijn, Angeli van Bergen, Xandra Theunissen en haar dochter Kelee Laamers, deelnemers aan het RLT4 tv programma Obese.

Meer informatie over Coert van Roessel

Yannick van Roessel

Ik ben Yannick van Roessel, ben 28 jaar en heb in 2013 mijn CIOS diploma behaald als fitness en health coördinator. Hierna heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van trainingsprincipes, revalidatie trainer en personal trainer.

Zelf doe ik aan waterpolo en speel eerste klas. Hiervoor heb in de waterpolo eredivisie gespeeld en heb ik geleerd wat een goeie verhouding is tussen plezier, mentaal/fysiek afzien en ontspannen. Jezelf tegenkomen gebeurt regelmatig. Er van leren en er iets mee doen is belangrijk. Uit je comfortzone komen, hoort bij alles in het leven. Dit brengt je ongetwijfeld naar een next level in geluk. Dit wil ik ook bereiken met onze klanten. Ik vind dat als je iets wilt leren in het leven je er ook voor open moet staan, en je moet begrijpen dat je niet alles alleen kan. Dit neemt mooie ervaringen met zich mee. 

“Je kan niet alles alleen, anders was je wel alleen op de wereld”

Yannick is zich blijven ontwikkelen en heeft in 2015 de opleiding Personal Trainer en Vitaliteitscoach van Chivo succesvol afgerond en is nog lang niet uitgeleerd. 

Meer informatie over Yannick van Roessel
Yannick van Roessel
Yvette van Roessel

Yvette van Roessel

Als mede-eigenaresse van Tripod Training draag ik onder andere zorg voor het administratieve deel van ons bedrijf. Wat ik erg belangrijk vind is de uitstraling van ons bedrijf als vitaliteitscentrum met daarin zichtbaar onze eigen identiteit. We zijn in de basis een personal trainingsstudio waarin onze klanten zich vooral thuis moeten voelen. Gezelligheid in de vorm van brandende kaarsjes, een lekker kopje koffie of thee en een praatje en luisterend oor voor iedereen, vind ik enorm belangrijk. Ik merk ook dat onze klanten dat enorm op prijs stellen. Dus als je ons belt, zul je mij vaak aan de telefoon krijgen en ook als je langskomt, heet ik je van harte welkom in onze club.

Meer informatie over Yvette van Roessel

Cocky de Otter

Op 4 jarige leeftijd begin ik met dansen. Als 16 jarige wordt ik aangenomen op het Brabants Conservatorium, afd. dans. (De huidige Fontys Dansacademie). Na 2 jaar uitvoerend klassieke dans te hebben gedaan, vervolg ik mijn opleiding voor docent klassiek/jazz. Vervolgens dans en zing ik in verschillende theaterprogramma’s en TV shows in binnen- en buitenland. Na 35 jaar les geven, krijgen mijn passie en ervaring een vervolg. Een nieuwe workout die aansluit bij mijn ervaring en passie! Ik vind het een eer deel uit maken van het professionele team van Tripod, waar ik vanaf September 2017 wekelijks lessen geef.

De Barre Workout!
…. een nieuwe manier van bewegen. Met gebruik van een barre, en van de vrije ruimte gaan we werken aan een stabieler, sterker, strakker en eleganter lichaam, waarbij voor mij de nadruk ligt op:

  • Het verbeteren van de houding,
  • verstevigen van bil-en beenspieren,
  • stretchen van het lichaam,
  • En uiteraard de core stability.

Muziek is voor mij een noodzakelijk onderdeel, waarbij er verschillende stijlen worden gebruikt.

De lessen Barre Workout zijn voor iedereen toegankelijk, je hebt geen ballet achtergrond nodig! Samen kunnen we alles aanpassen aan je eigen niveau. 

Meer informatie over Cocky de Otter
Cocky de Otter
Ineke Willems

Ineke Willems

Mijn naam is Ineke Willems. Sport, Trainen, Voeding en Lifestyle zijn enorm belangrijke elementen in mijn leven. Al jong ben ik begonnen met sporten. Jarenlang recreatief in de danswereld en op mijn 15e begon ik aan mijn eerste Aerobicsopleiding. Het Cios was na de middelbare school een logische keuze. Naast deze volwaardige opleiding heb ik vele cursussen gevolgd in fitness, Les Mills, Pilates, Voeding en Coaching. Leergierig als ik ben zal het hier niet bij blijven en zoek ik keer op keer naar nieuwe materie om nog beter te worden in mijn vak.

Naast mijn opleidingen ben ik ook een enorm ervaringsdeskundige in Fitness, krachttraining, shaping en voedingscoaching. Op internationaal niveau draai ik mee in Bodybuilding Model Physique wedstrijden. Al deze kennis en passie delen word ik gelukkig van. Doelen stellen, die we samen gaan bereiken door 100% motivatie in een persoonlijk plan te stoppen. Zwaar? Ja, misschien wel. Maar ik sta, samen met mijn collega trainers, klaar om jou daarbij te helpen. Alles in balans en persoonlijk op maat. Want ieder mens is anders! Tot snel!?

Meer informatie over Ineke Willems

Lars de Laat

Ik ben Lars de Laat,

22 jaar oud. Een enthousiaste en gedreven trainer binnen het mooiste vak wat er is. In 2017 heb ik mijn CIOS diploma behaald als Fitness en Health Coördinator. Daarna ben ik meteen het werkveld in gegaan bij 2 fysiotherapie praktijken, hier heb ik mijn ervaring en kennis vergroot. Tegenwoordig dus ook werkzaam bij Tripod Training, een hele mooie uitdaging om het maximale uit mijn carrière te halen!

Zelf ben ik 4x in de week in het water te vinden, ik ben een waterpoloër! Na 3 jaar op het hoogste niveau gespeeld te hebben, is het tijd om mij te richten op mijn maatschappelijke carrière! Dat doe ik met heel veel plezier, daarnaast heb ik de modules functioneel coachen en functioneel voeden van Chivo gedaan! 
 

Meer informatie over Lars de Laat
Lars de Laat
Lloyd Leijtens

Lloyd Leijtens

Ik ben Lloyd Leijtens, een 27 jaar jonge trainer bij Tripod Training. Al van jongs af aan heb ik een grote passie voor zeer uiteenlopende sportdisciplines. Deze passie resulteerde in een diploma voor Personal Trainer Pro en vitaliteitscoach, maar ook een diploma voor Docent Lichamelijke Opvoeding aan de HAN. Met name bij het kennisteam Lifestyle and Health Promotion en heb ik mijn kennis nog verder weten te verbreden. Naast Personal Trainer en Coach bij Tripod Training, geef ik lichamelijke opvoeding in de gymzaal van het Kandinsky College in Nijmegen.

Het geeft mij enorm veel energie om mensen (weer) lekker in hun vel te laten zitten. Door mee te bewegen en efficiënt in te spelen op iemand zijn leefstijl, zorg ik er voor dat zijn of haar doelen behaald worden als afvallen, spiermassa opbouwen, werken aan een gezond lichaam en het creëren van de juiste mind-set. Typerende kenmerken voor mij als persoon zijn doorzettingsvermogen, discipline, enthousiasme en dat ik heel erg fanatiek ben.

Meer informatie over Lloyd Leijtens

Luuk van Hulst

Ik ben Luuk van Hulst,

26 jaar oud en ik woon in Oss. In 2015 heb mijn CIOS-diploma op het gebied van bewegingscoördinatie / bewegingsagogie behaald. Dit houdt in dat ik me bezig houd met het organiseren, ontwikkelen en aanbieden van een sport- en bewegingsaanbod voor mensen met een beperking op lichamelijk, sociaal en emotioneel gebied.

Sport is altijd een hobby en passie van mij geweest, van tennissen tot wedstrijdzwemmen en van kickboksen tot crossfit. Ik heb altijd de drive gehad om te blijven sporten en me te blijven ontwikkelen.

Ik heb de opleiding: ‘Functioneel voeden’ en ‘Functioneel coachen’ van Chivo gevolgd. Ik ben zeer gemotiveerd om vanuit hier mijn deskundigheid zo ver mogelijk uit te bereiden zodat ik jullie zo correct mogelijk en vol vertrouwen kan begeleiden en jullie kan helpen om jullie doelen te bereiken.

Positiviteit staat bij mij vooraan. Ik vertrouw erop dat met een positieve instelling veel goede doelen bereikt kunnen worden. Daarom kunnen jullie bij mij altijd een glimlach vinden maar ook zeker een luisterend oor.

Hopelijk tot snel!

Meer informatie over Luuk van Hulst
Luuk van Hulst
Milou Balsters

Milou Balsters

Mijn naam is Milou Balsters. 

Ik ben in juni 2016 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de HAN in Nijmegen. Sinds juni 2018 werk ik bij FysioCentrum Oss, en sinds oktober 2018 bij Tripod Training. 

In september 2018 ben ik begonnen met de Master Sport(fysiotherapie) aan de HU. Bij Tripod Training heb ik alle ruimte en mogelijkheden om de kennis vanuit school direct toe te kunnen passen in de praktijk. Ik wil me voornamelijk gaan richten op de (top)-sporters. Zo is de afwisseling van fysiotherapie met personal training een super combinatie! 

Mijn voornaamste doel is dat ik mensen wil helpen door ze persoonlijk te begeleiden met én tijdens bewegen. Hierdoor wordt het lichaam sterker en krijgt de cliënt vertrouwen (terug) in het eigen lichaam. Samen werken naar doelen waarbij jij als sporter beter en fitter naar buiten gaat dan je ooit hebt gedaan. 

Naast bovengenoemde activiteiten ben ik ook nog 4 maal in de week te vinden op de hockeyclub in Oss. Ik speel daar met veel plezier, passie en vooral fanatisme in de Dames 1. 

Meer informatie over Milou Balsters

Odette Zwanikken

Mijn naam is Odette Zwanikken, maar de meeste mensen noemen mij Oot!

Ik werk sinds juni 2017 bij Tripod Training, waar ik heel veel verschillende trajecten met clienten heb bewandeld en hoop dat nog een hele tijd te doen. Afvallen, aankomen, shapen, mindset coaching en "gewoon" fitter worden. Ieder traject heeft zo zijn charme, maar het leukste is vooral als je een echte goede connectie krijgt, je in een hele korte tijd grote stappen kan maken. Mensen positiever gestemd horen, of verwonderd zien over hun resultaat, is gewoon schitterend. In mijn optiek is ieder traject bijzonder, en van mij kan je dan ook verwachten dat ik betrokken ben en er alles aan zal doen om jouw doel te behalen. Een oprecht luisterend oor, respect voor jouw overtuigingen of capaciteit, maar ook heel eerlijk advies.

"Ik zeg heel vaak; als je hier toch bent, haal er dan even alles uit wat er in zit!"

Iets meer over mij persoonlijk.. Mijn sportieve prestaties begonnen in de balletzaal, met de wens ooit te dansen voor een balletgezelschap. Toch koos ik voor het rationele in plaats van het emotionele en heb een mooie corporate carriere gemaakt. Met een solide basis van gezond en fit willen zijn, heb ik het sporten nooit de rug toegekeerd, maar pas toen ik in aanraking kwam met powerliften was ik echt verkocht en ben ik wedstrijd atlete geworden.

Bloed kroop waar het niet gaan kon en heb tijdens het runnen van mijn eigen cosmetica bedrijf meerdere opleidingen afgerond zoals voedingsdeskundige en Bayesian personal trainer. Dit bedrijf verkocht ik, om mij volledig te storten op het coachen en trainen van anderen. Wat een hele spannende stap was, blijkt nu mijn beste keuze ooit: ik heb echt het leukste werk wat er bestaat! Omdat ik mijzelf graag verder ontwikkel, heb ik de afgelopen twee jaar nog meer opleidingen gedaan in beweging en dietetiek, om mijn kennis te verdiepen, en staat er nog een specialisatie op de planning.

Ik ben gek op pepernoten, pindakaas van 100% pinda, paprika; en lachen!

Ik hoop met jou te mogen werken, dan maken we er een mooi avontuur van. LETS GO!

Meer informatie over Odette Zwanikken
Odette Zwanikken
Sharon Elshof

Sharon Elshof

Mijn naam is Sharon Elshof

Van jongs af aan fanatiek gymnast en ex-topsporter in de acrobatische gymnastiek. Door mijn eindeloze passie voor deze sport ben ik mij al snel gaan verdiepen in welke elementen bijdragen aan mentaal en fysiek presteren. Een balans tussen een voedzaam eetpatroon, genoeg beweging en mentale weerbaarheid zijn kernwaarden die dat samenvatten.  

Vanuit mijn passie voor koken, gecombineerd met mijn liefde voor gezondheid en presteren, probeer ik elke maaltijd om te toveren tot een smaakvolle en voedzame maaltijd! De opleiding voeding en diëtetiek sluit daar naadloos op aan, welke ik nu aan het afronden ben. Ik help mensen graag vanuit mijn rol als voedings- en ervaringsdeskundige bij het vinden van een smaakvol en passend eetpatroon. Een eetpatroon dat geen dieet, maar een leefstijl is dat levenslang volgehouden kan worden!

Naast mijn HBO opleiding, heb ik de opleiding Healthcoach gevolgd. Door mijn enorme drijfveer om mensen zo goed mogelijk te helpen bij een leefstijl gerelateerd doel, zal dit zeker niet de laatste opleiding zijn in het rijtje.   

Het is ontzettend mooi om mensen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau te zien ontwikkelen. En te ontdekken waar ze allemaal toe in staat zijn. Samen wil ik met jou aan de slag om meer uit het leven te halen!

Op Een Vitaal Leven!

Meer informatie over Sharon Elshof

Sylvia Samson

Als 11 jarig meisje deed ik aan vechtsporten en behaalde de zwarte band, erg gemotiveerd en passie vol stortte ik mijn hart in de sport, 
Het podium werd mijn thuis voor evenementen in vecht demonstraties en lessen aan kinderen in binnen en buitenland. 
Na schooltijden ging ik voor de souplesse naar Amsterdam (Barry Stevens) studio dansen en heb daar veel uren doorgebracht... Al gauw stond ik in de shows van Linda de Mol en Hennie Huisman op t.v.

Mijn andere grote passie is zingen en pilates, na een zware bevalling moest ik opnieuw leren lopen en door mijn pilates opleiding heb ik mijn concentratie en de kracht weer gevonden en ben ik zeer snel hersteld.

Pilates:
Bij Pilates staat een juiste lichaamshouding voorop.
Als je bij Pilates de oefeningen goed uitvoert mogen er niet meer herhalingen dan 5 a 12 gedaan worden per oefening.
Dit om spiervermoeidheid uit te sluiten en elke oefening bewust uit te voeren met het oog op de basisprincipes en sneller resultaat.
De controle over de positie van het bekken, de ruggengraat, de schouders en het hoofd vormen een stabiele basis, waaruit kan worden bewogen met het lichaam.

Tijdens een les gebruik je de eigen lichaamsweerstand, voor sterkere spieren betere houding en stabiliteit.

We trainen met Pilates niet zo zeer de grote spieren maar de kleine onderliggende spieren die het onderhoud zijn van een stabiele sterke kern (Core). 
Voor dansers is Pilates de perfecte trainingsprogramma naast hun reguliere danstraining omdat alle spieren in het lichaam aan bod komen. 
Door het aanleren van het juist gebruik van de spieren wordt de kans op blessures tijdens het dansen kleiner. 
Door de core (een soort corset van buikspieren) te ontwikkelen worden de onderrug en de spieren die de heupen buigen ontlast.

Pilates heeft veel voordelen: 
Lichaam bewust worden
Betere balans krijgen
Goede coördinatie gevoel creëren 
Kracht opbouwen
Lenigheid verbeteren

Je kan de principes van Pilates in elke training verwerken.

Een hele race aan ervaring brengt mij ten aller tijden weer terug naar daar waar het begint in jezelf geloven en blijven werken aan een gezonde toekomst en vooral zorgzaam met je lijf om gaan. 
Na 35 jaar optredens en lessen geven beleef ik nog steeds veel plezier aan Pilates.
Ik hoop altijd iemand in mijn les te inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

Meer informatie over Sylvia Samson
Sylvia Samson
Graag persoonlijk contact?