Succesverhalen

En jij bent de volgende

Het verhaal van Jacqueline

Ruim 2 jaar geleden, overspannen en veel te zwaar, durfde ik de stap te nemen om beter voor mezelf te gaan zorgen. Geïnspireerd door mijn schoonzusje, Colette, melde ik me aan bij Tripod. Met veel moeite, me aan 2 kanten vasthoudend, lukte het me de trap naar boven te nemen. Met 141 kilo had ik zoveel overgewicht, dat traplopen een opgave was, iets wat ik dus zoveel mogelijk vermeed. Samen met Coert hebben we een programma samengesteld wat bij mij paste. Ik wilde afvallen, dat was duidelijk, maar in een rustig tempo. Liever 2 jaar bezig zijn en mijn lifestyle volledig, en bovenal, blijvend aanpassen. Dan in sneltreinvaart afvallen. Ik koos voor 1x per week Personal Training, met daarbij voedingsadvies en begeleiding in beleving en beweging. En 1x in de week smallgroup. Naast verstand van het lichaam en begeleiden in bewegen is het minstens zo belangrijk om goede mentale ondersteuning te krijgen. Afvallen doe je in je hoofd, is mijn motto. Naast Tripod kreeg ik ook psychotherapie om de oorzaak van mijn mentale disbalans uit te zoeken en aan te pakken. Dit bleek voor mij de gouden combinatie.

Afvallen ging vanaf het begin goed, geleidelijk, zoals ik graag wilde. Het eerste jaar viel ik 50 kilo af. Ik maakte er een sport van om mijn voeding goed bij te houden in de App, die gekoppeld is aan Tripod. Ik verdiepte me, met behulp van de voedingsschema’s, in gezonde voeding en kreeg er steeds meer plezier in om weer goed voor mezelf te zorgen. Het keerpunt waarop ik begon te geloven dat ik het echt kon en dat ik mijn ultieme einddoel van 66 kilo zou gaan halen, was toen ik onder de 100 kilo woog. Wat een mijlpaal!

Ook bewegen werd steeds leuker, hoewel ik het in het begin zwaar vond, heb ik nooit een moment gehad dat ik geen zin had om te gaan sporten. Het fijne van de smallgroup bij Tripod is dat de training elke week anders is. Er is geen vast patroon van oefeningen, maar juist veel variatie. Ik leerde dat dit voor mij heel goed werkte omdat mijn hoofd niet op “standje verveling” kwam te staan. Ik vond het zelfs leuk! Iets was ik nooit verwacht had. Daarnaast vind ik het echt heel erg fijn dat de groep klein is, nooit meer dan 8 personen en er altijd een Personal Trainer bij is om je te motiveren en te begeleiden zodat je de oefeningen goed uitvoert voor maximaal resultaat en blessurevrij. Spierpijn heb ik, zeker in het begin, regelmatig gehad, maar nooit als vervelend ervaren. En geweldig om te zien hoe mijn lichaam ook daarin veranderde en ik op een dag de trap zelfs bijna rennend op kon! Weer een mijlpaal! En nu, 75!! kilo lichter kan ik eindelijk zeggen: HET IS ME GELUKT! Ik ben van 141 kilo naar 66 kilo gegaan, iets wat ik nooit heb durven dromen dat ooit nog te wegen.

En natuurlijk iedereen bij Tripod bedankt! Bedankt voor de kleinschaligheid, voor de gezelligheid, voor de adviezen, voor het luisterend oor, voor de persoonlijke aandacht, voor de fijne gesprekken, voor de deskundige begeleiding.

Meer informatie over Het verhaal van Jacqueline
Het verhaal van Jacqueline
Thijmen

Thijmen

Hoi, ik wil me graag allereerst voorstellen. Ik heet Thijmen en ben 15 jaar oud. Ik ben wedstrijdskiër, en ook al hoor je deze sport niet zo vaak, is de skiwereld toch best groot. Ik ski sinds mijn 2e levensjaar en heb daar veel plezier in.
Ik ben vaak te vinden in de prachtige Alpen! (vooral Oostenrijk) Ik train daar veel, maar heb natuurlijk ook ongeveer 40 nationale en internationale wedstrijden die ik ski in de categorie slalom en reuzeslalom. Bij skiën is het extreem belangrijk om fysiek fit te zijn, daarom train ik 2x per week (als ik Nederland ben) bij Tripod training met specifieke oefeningen en professionele begeleiding. Zo kunnen we in de zomer wanneer het skiseizoen stilstaat, genoeg trainen op kracht en conditie om deze uit te bouwen.
In de winter proberen we juist deze opgebouwde kracht te onderhouden. Dit geeft veel vertrouwen op de piste maar ook als je op de ski’s staat en dat geeft een goed gevoel! Het gevoel dat je elke seizoen sterker wordt door mijn intensieve trainingen bij Tripod en daarmee elk jaar beter op de ski’s staat.

Meer informatie over Thijmen

Het verhaal van Jannes

Ik ben Jannes Beuker en ik doe aan wedstrijdskien. Ik draai bij de jeugd nu al weer enkele jaren mee in de Nederlandse top en heb afgelopen seizoen ook voor het eerst met internationale wedstrijden (FIS) meegedaan. Ik ga nu naar de junioren en ook komend seizoen ben ik weer geselecteerd om aan een volledig internationaal wedstrijdenseizoen mee te doen. Wederom heb ik voor komend seizoen mijn NOC/NSF talentenstatus gehaald waardoor ook school mij de mogelijkheid bied om veel in het buitenland te trainen en aan wedstrijden mee te kunnen doen. Met gemiddeld naast het skien ook nog circa 12 fysieke trainingsuren in de week steek ik al mijn vrije tijd in mijn sport. Mijn ultieme droom is om als eerste Nederlander op de olympische Winterspelen, op de onderdelen Slalom en Reuzenslalom mee te doen.
See you all on the slope!!

Meer informatie over Het verhaal van Jannes
Het verhaal van Jannes
Het verhaal van Olivier

Het verhaal van Olivier

3,5 jaar en 37 kilo geleden liep ik voor het eerst bij Tripod binnen. Dat er iets aan mijn gewicht gedaan moest worden was me duidelijk, maar hoe ik het aan wilde en moest pakken wist ik niet zo goed. Nu er op terugkijkend kan ik met zekerheid zeggen: het was me zonder Tripod nooit gelukt!

Mijn grote angst dat ik alleen nog maar konijnenvoer mocht gaan eten werd gelijk door Coert lachend aan de kant geschoven.
De werkwijze van Tripod richt zich op een gezonde levensstijl die goed vol te houden is. Sterker nog, door de continue hulp, support en vooral het enthousiasme van alle coaches heb ik plezier gekregen in het sporten en in het gezondere eten. Bij het wekelijkse weegmoment stonden ze bijna nog harder te juichen dan ik als er weer 1,5 / 2 kilo vanaf was. Tijdens de oefeningen zorgden ze er met grapjes en aanmoedigingen voor dat ik het volhield en vol wilde houden.
Hoewel we in de planning 6 maanden hadden opgenomen om van mijn 114kg naar 85kg te komen, bereikte ik binnen 3,5 maand al een gewicht van 80kg,
Nadat mijn streefgewicht bereikt was ging ik door. Dat wat ik destijds niet voor mogelijk hield is nu toch waar, Tripod heeft ervoor gezorgd dat beweging en gezonde voeding een standaard en vooral leuk onderdeel van mijn leven zijn geworden. Ik verheug me nu op het sporten, zowel op mijn PT sessies als op de smallgroep trainingen. Samen met de mensen die ik daar heb leren kennen probeer ik iedere training de lat weer iets hoger te leggen.Het mezelf en elkaar uitdagen brengt me meer plezier dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.
Ik ben nog steeds heel erg blij dat ik destijds bij Tripod ben binnen gelopen en ik blijf hier dan ook nog lang komen. Bedankt team Tripod! 

Meer informatie over Het verhaal van Olivier

Nadine

Ik ben Nadine van Zutphen, 25 jaar oud. Ik ben niet echt met sporten opgegroeid. Als kind krijg je toch wel je beweging buiten in de speeltuin, maar voornamelijk in de pubertijd houdt dat op. Ik hou erg van koken. Als het dan erg lekker is, nog een keertje opscheppen. Daar gaat het fout. Lekker en veel eten maar weinig bewegen. Ik heb meerdere sporten met vrienden uitgeprobeerd waaronder fitness en zwemmen, maar op het moment dat zij er geen zin meer in hadden, had ik geen zin om alleen verder te gaan.

Begin dit jaar was ik er klaar mee. Ik wilde afvallen en fitter worden.

Ik kende Tripod van Obese en ben op gesprek gegaan. Ik werd er meteen enthousiast van en heb besloten om voor een half jaar Personal training te gaan volgen. Ik werd gekoppeld aan een trainer, die zowel kennis van sporten als voeding had. Ik heb sporten nooit echt leuk gevonden, maar met 1 op 1 begeleiding werd het sporten ineens gezellig en leuk. De recepten via het voedingsschema zijn erg lekker. Ik heb totaal geen honger ervaren. De voedingschema’s zijn een goede start, maar ik leerde ook inzicht te krijgen in de voedingswaarde van producten. Elke week voerde we een gesprekje m.b.t. het eten en hoe het die week gegaan is. Ik weet nu hoe ik moet eten zonder de voedingsschema’s. Binnen no time zag je resultaat en begon ik me fitter te voelen. Nu een half jaar verder ben ik 20 kilo lichter, en veel zelfverzekerder. Voorheen liep ik met mijn schouders naar voren om mezelf een beetje te verstoppen. Nu loop ik rechtop en mogen andere mensen mij zien. Ik wil niet meer weg bij Tripod door de gezelligheid en warme benadering. Ik heb daarom besloten om 2 keer in de week het free choice pakket te gaan doen. Ik blijf mijn voedingsapp gebruiken en ga minimaal 1x in de week op de weegschaal staan. Ik straal nu en dat wil ik zo houden!

 

 

Meer informatie over Nadine
Nadine
Colette

Colette

Na ruim 15 jaar van complete sportieve inactiviteit en met vele kilo’s overgewicht moest het roer om in mijn leven. Bankhangen was m’n grootste hobby geworden en calorieën waren m’n beste maatjes. Ik voelde me zo langzamerhand een vreemde in m’n eigen lijf en had een bedenkelijk laag energieniveau. Zelfs met dat besef duurde het bij mij nog maanden – de sportschoenen had ik namelijk al een half jaar eerder aangeschaft – voordat ik in januari eindelijk de knoop doorhakte en een afspraak bij Tripod Training voor een intake maakte. Mijn keus viel op een combinatie van eens per week personal training in combinatie met voedingsadvies en eens per week een smallgrouptraining.

Vanaf dat moment ging het razendsnel, in alle opzichten.

De kilo’s vlogen eraf, na 11 maanden was ik 40 kilo lichter en was mijn BMI eindelijk weer in het gezonde bereik. M’n conditie en spierkracht gingen met sprongen vooruit. De eerste maand was pittig, vooral op fysiek gebied. De ene spierpijngolf volgde de andere op. Na die maand merkte ik al vooruitgang en dat had een positief effect op mij. Dusdanig dat ik na verloop van tijd meer wilde en me ook inschreef voor de bootcamptraining in de buitenlucht. Het plezier in sporten is bij mij volledig teruggekeerd! Elke training is anders, waardoor er nooit routine ontstaat. En de trainers bieden een luisterend oor als het even wat lastiger is om gedisciplineerd met voeding bezig te zijn, maar blijven je ook uitdagen om je grenzen te verleggen en nieuwe doelen te stellen.

Meer informatie over Colette

Niets zonder slag of stoot - Moniek

Ik ben Moniek, 21jaar. Mijn omgeving zegt over mij, een stoere meid. Zij weet wat zij wil ze komt er wel. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Mijn doel, een baan bij de Koninklijke Marine. Ik wist het zelf, mijn conditie moest omhoog, want ik moest die sportkeuring halen. Ik sportte al wel, ik ging mountainbiken, hardlopen, fitnessen en ik liep voor mijzelf marsen met bepakking (geleerd in mijn VEVA opleiding). Maar toch, ik moest het zeker weten. En toen hoorde ik van mijn zus: bij Tripod Training geeft men training in boksen. Ik ben begonnen en met succes. Mijn conditie ging omhoog, ook al was het telkens weer afzien, elke training is weer anders, en uitdagend. Mijn complimenten gaan naar trainer Vincent Groen, hij geeft persoonlijke adviezen en vakkundige leiding. Het was voor mij een fijne manier van trainen, af en toe in voor wat humor maar stimulerend om altijd door te gaan tot het maximale van je kunnen. Ik weet zeker dat door zijn manier van trainen en mijn inzet mijn uithoudingsvermogen, kracht, techniek, doorzettingsvermogen zijn gegroeid. De Kika Run lopen was hierdoor voor mij een eitje. En mijn uitslag Sportkeuring Defensie, ja hoor geslaagd. Mede dankzij de bokstrainingen kan ik nu (een jaar later) beginnen bij de Koninklijke Marine.

Meer informatie over Niets zonder slag of stoot - Moniek
Moniek
Sanne Voets

Sanne Voets

Toen ik vierde werd op de Paralympische Spelen van Londen, wist ik al vrij snel: ik wil naar Rio, en daar óp dat podium eindigen. Dat betekende dat ik mijn hele programma nog eens onder de loep moest nemen. Waar kon ik nog verbeteren? Hoe zou ik die laatste stap zetten naar de medailles? Fysieke training was een van de aspecten waar ik vooruitgang in wilde boeken. Meer stabiliteit en souplesse, een betere conditie en daardoor scherpere focus. Van standaard groepstrainingen kwam ik via een tussenstap in 2014 bij Tripod terecht.

Persoonlijke begeleiding, specifiek gericht op mijn sport, waarbij we vooral kijken naar wat ik wél kan (en dus niet zozeer naar mijn handicap), dat was het uitgangspunt.

Intensief trainde ik de afgelopen twee jaar met Coert en Yannick. Altijd grenzen opzoeken en die verleggen. Kenmerkend is de warme betrokkenheid van het team, die verder gaat dan alleen het trainingsaspect, met een gezonde dosis humor. Door de fijne sfeer is het heerlijk om keer op keer afgemat te worden. De trainingen zijn daarnaast functioneel en wierpen al snel hun vruchten af. De spierpijn werd minder, de hersteltijd korter en de trainingen werden opgevoerd. Ik voelde me sterker worden, wat mijn rijden ten goede kwam. En afgelopen september, in Rio… Dat podium, daar stond ik op. In het midden zelfs, op de hoogste tree. Topfit naar goud!

Meer informatie over Sanne Voets

Djamila en Graziana

Met Tripod training skiënd naar het puntje van de Nederlandse top. Wij zijn Djamila en Graziana en wij zijn alpine en baan ski racers. In het winterseizoen staan wij heel wat uurtjes op de ski’s. We zijn te vinden hier in Nederland op de baan en in de sneeuwhallen of in het buitenland, zoals Oostenrijk, Duitsland of Italië. Skiën is een fysiek zware sport, dus als je denkt dat je daarbij alleen je benen gebruikt heb je het goed mis! Tripod training helpt ons om fysiek zo sterk mogelijk te zijn, zodat we het uiterste uit onze skitrainingen kunnen halen. 1x Per week zijn we standaard bij Tripod te vinden, hierbij trainen we vooral op kracht, explosiviteit en core/romp. De rest van de week helpt Tripod training ons met andere belangrijke onderdelen van topsport, zoals voeding, het stellen van doelen en vooral het nastreven hiervan. Dankzij de persoonlijke aandacht en begeleiding is samenwerken met Tripod training de manier om elk doel te bereiken.

Meer informatie over Djamila en Graziana
Djamila en Graziana
Sandra en Kelee

Sandra en Kelee

Sandra en Kelee bij Obese (RTL4) door Trainer Coert van Roessel uit Oss

Meer informatie over Sandra en Kelee

Pim de Vries

De zomerperiode is voor iedere basketballer een belangrijke periode. Pak jij je rust of gebruik jij deze tijd om jezelf fysiek te ontwikkelen? Mijn naam is Pim de Vries en professioneel basketballer in Den Bosch. De laatste jaren was ik in de zomerperiode altijd actief voor verschillende nationale jeugdteams van Nederland. In mijn spaarzame vrije tijd was het daarom vooral van belang om voldoende rust te nemen. De afgelopen zomer had ik de luxe van een lange break. Met het oog op het nieuwe seizoen wilde ik deze kans aanpakken door mijn sprongkracht en explosiviteit te vergroten. Om te voorkomen dat ik snelheid zou verliezen door alleen maar spiermassa te creëren, zocht ik hulp bij Tripod. In 3 weken tijd werd ik fysiek klaar gestoomd voor het nieuwe seizoen. Ondanks dat mijn prioriteiten op sprongkracht en explosiviteit lagen, werd ook meteen mijn uithoudingsvermogen cq. conditie aangepakt. Iedere week kreeg ik een nieuw ‘’parcours’’ voorgeschoteld waarbij verschillende spiergroepen aangepakt werden. Onder begeleiding van Yannick voelde ik mij ieder week sterker en fitter worden. Waar ik in de eerste week nog veel last had van spierpijn werd in de weken daarna ook mijn herstelperiode steeds sneller. Yannick heeft mij 3 weken lang tot het uiterste gedreven, maar met resultaat. Nu mijn eerste basketbaltrainingen achter de rug zijn merk ik groot verschil met voorgaande jaren. De benen verzuren minder snel, explosieve bewegingen zijn zelfs aan het eind van de training nog te maken en conditioneel is het goed vol te houden.

Meer informatie over Pim de Vries
Pim de Vries
Freek van Rossem

Freek van Rossem

Tripod, mijn partner in topsport. Ik heet Freek van Rossem, ik ben 17 jaar en ik houd mij op professioneel niveau bezig met wegwielrennen. Binnen nu en 7 jaar wil ik schitteren tijdens de bergetappes in de Tour de France. Als topsporter maak ik gebruik van de beste materialen,  de beste voeding en de beste trainers. Voor dat laatste ben ik bij Tripod op het juiste adres. De kundige, ervaren en enthousiaste trainers van Tripod  zorgen ervoor via core- en krachttraining dat mijn lichaam in perfect shape is. Want wielrennen doe je niet alleen met je benen, maar met je hele lichaam. Bij Tripod begrijpen ze dat. Trainen bij Tripod geeft mij net die paar procent meer om het verschil te kunnen maken.

Meer informatie over Freek van Rossem

Saskia Palma & Roel Jordaans

Wij zijn Roel Jordaans (34 jaar) en Saskia Palma (36 jaar) en trainen sinds 5 maanden bij Coert. De afgelopen jaren is het ons maar niet gelukt om echt iets te gaan doen aan ons overgewicht en onze conditie. Dit omdat we het te druk hadden met werk, kinderen en meer van dat soort smoesjes. We hebben het allemaal geprobeerd; lid worden van een sportschool, sapjes dieet, Sonja Bakkeren en crash diëten. Het had voor ons geen nut, aangezien we alleen maar zwaarder werden. De enige goede manier voor ons was om iemand in te schakelen die we konden gebruiken als stok achter de deur. Maar ja; een personal trainer, is dat niet een beetje te luxe? Volmondig: Nee!! Na de eerste dag dat we bij Coert binnen kwamen hebben we de motivatie te pakken om echt iets aan onze gezondheid te doen.

Coert is Enthousiast, vakkundig, ervaren, gedreven en gezellig. Hierdoor waren we zelf ook meteen gedreven.

Vanaf het eerste moment dat we bij hem trainen vallen de kilo’s er af en worden we met de dag fitter. Ons eerste plan was om 3 maanden gebruik te maken van zijn diensten, zodat de eerste kilo’s er af waren, maar we zijn voorlopig nog niet van plan om te stoppen. We leren zo veel op het gebied van beweging, houding en voeding, en iedere training is weer een verrassing! We zijn nu enthousiaste sporters geworden. Ja sporten is leuk!! Ook merken we dat we dat we steeds lekkerder in ons vel zitten. Dit heeft niet alleen te maken met de kilo’s, maar ook dat we ons levenspatroon aan het aanpassen zijn. Coert helpt niet alleen met het sporten en de voeding, maar ook met andere vraagstukken. Als een van ons even in een dip zit, hebben we veel aan de adviezen van Coert. Wij trainen met z’n tweeën, wat ons zeer goed bevalt. We hoeven nooit op elkaar te wachten, en er wordt rekening gehouden met onze individuele wensen. Het blijft een echte persoonlijke training! We zijn nu beide al 25 kilo lichter, en zijn van plan om nog even door te gaan. We hebben net even een dipje gehad in het afvallen, maar dat is normaal. We zijn nog steeds erg gemotiveerd, en gaan er weer helemaal voor. Kortom; we raden het iedereen aan om te trainen bij Coert.

Meer informatie over Saskia Palma & Roel Jordaans
Saskia Palma & Roel Jordaans
Angeli van Bergen

Angeli van Bergen

20 november 2010 ben ik aan Coert van Roessel voorgesteld als zijnde mijn personal trainer voor mijn afvalprogramma OBESE. Voor mij was Coert de juiste trainer: warm, hartelijk en hij ondersteunt en stimuleert waar hij kan.

Coert stelt duidelijk de doelen, waar hij voor gaat en verwacht dat dan ook van jou. Hij laat je ook ervaren hoe het voelt om succes te hebben en dat daar wel hard voor gewerkt moet worden, zowel mentaal als fysiek.

Ik ben heel erg blij dat ik samen met Coert dit traject heb mogen volgen. Mede daardoor ben ik in een jaar tijd 80 kilo afgevallen! Coert heeft door zijn geweldige, professionele en persoonlijke begeleiding en trainingen mijn ‘leven’ teruggegeven en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor!

Meer informatie over Angeli van Bergen

Herman Teeuwen

(54 jaar en eigenaar van twee sportzaken te weten Sport 2000 Oss en Rosmalen. Voormalig keeper van RKC waalwijk) Na 15 jaar gestopt te zijn met betaald voetbal kwamen er bij mij de nodige kilo’s bij. Wat kan het leven mooi zijn zeggen we dan. Jaar na jaar steeg mijn gewicht naar een top van 136.5 kilo. In mijn actieve periode was ik met 7 x trainen per week goed voor 105 kilo. Door het opzetten van het nieuwe programma van Angeli en Coert raakte ik geinteresseerd om te kijken hoe ik van mijn overgewicht af kon komen. Coert was van mening dat we er na 3 maanden begeleiding wel 25 kilo af zouden kunnen krijgen. Dat is niet gelukt maar het werden er 23.

Door zijn fanatisme en stimulans ben ik weer aan het sporten gegaan en heb het plezier hier weer in gevonden en dit heeft er toe geleid dat ik nu na 7 maanden na mijn eerste training de weegschaal inmiddels op 109.3 heb zien staan.

Tip voor een ieder; Ga ervoor en samen met Coert kun je je doel bereiken. Veel plezier.

Meer informatie over Herman Teeuwen
Herman Teeuwen
Jolanda van den Oetelaar

Jolanda van den Oetelaar

Sinds ik me kan herinneren ben ik veel te zwaar(33 jaar 120 kilo)vond het leven gewoon niet leuk was altijd moe en had overal pijn met name nek schouders en rug en vond mezelf niet de moeite waard om er iets aan te doen…

Meer informatie over Jolanda van den Oetelaar

Het verhaal van Maartje

Ik ben 12 maanden geleden begonnen bij tripod met veel overgewicht. Ik had nooit verwacht zo te veranderen. Coert koppelde mij aan trainer/coach Odette en dat bleek een goede combinatie.
Dankzij haar fijne en wijze lessen leer ik steeds beter om gezond te eten. Na 12 maanden en 33 kilo lichter sta ik heel anders in het leven.


Ik ben superblij dat ik ben gestart bij Tripod!!

Meer informatie over Het verhaal van Maartje
Het verhaal van Maartje
Graag persoonlijk contact?