Het verhaal van Jacqueline

Het verhaal van Jacqueline

Ruim 2 jaar geleden, overspannen en veel te zwaar, durfde ik de stap te nemen om beter voor mezelf te gaan zorgen. Geïnspireerd door mijn schoonzusje, Colette, melde ik me aan bij Tripod. Met veel moeite, me aan 2 kanten vasthoudend, lukte het me de trap naar boven te nemen. Met 141 kilo had ik zoveel overgewicht, dat traplopen een opgave was, iets wat ik dus zoveel mogelijk vermeed. Samen met Coert hebben we een programma samengesteld wat bij mij paste. Ik wilde afvallen, dat was duidelijk, maar in een rustig tempo. Liever 2 jaar bezig zijn en mijn lifestyle volledig, en bovenal, blijvend aanpassen. Dan in sneltreinvaart afvallen. Ik koos voor 1x per week Personal Training, met daarbij voedingsadvies en begeleiding in beleving en beweging. En 1x in de week smallgroup. Naast verstand van het lichaam en begeleiden in bewegen is het minstens zo belangrijk om goede mentale ondersteuning te krijgen. Afvallen doe je in je hoofd, is mijn motto. Naast Tripod kreeg ik ook psychotherapie om de oorzaak van mijn mentale disbalans uit te zoeken en aan te pakken. Dit bleek voor mij de gouden combinatie.

Afvallen ging vanaf het begin goed, geleidelijk, zoals ik graag wilde. Het eerste jaar viel ik 50 kilo af. Ik maakte er een sport van om mijn voeding goed bij te houden in de App, die gekoppeld is aan Tripod. Ik verdiepte me, met behulp van de voedingsschema’s, in gezonde voeding en kreeg er steeds meer plezier in om weer goed voor mezelf te zorgen. Het keerpunt waarop ik begon te geloven dat ik het echt kon en dat ik mijn ultieme einddoel van 66 kilo zou gaan halen, was toen ik onder de 100 kilo woog. Wat een mijlpaal!

Ook bewegen werd steeds leuker, hoewel ik het in het begin zwaar vond, heb ik nooit een moment gehad dat ik geen zin had om te gaan sporten. Het fijne van de smallgroup bij Tripod is dat de training elke week anders is. Er is geen vast patroon van oefeningen, maar juist veel variatie. Ik leerde dat dit voor mij heel goed werkte omdat mijn hoofd niet op “standje verveling” kwam te staan. Ik vond het zelfs leuk! Iets was ik nooit verwacht had. Daarnaast vind ik het echt heel erg fijn dat de groep klein is, nooit meer dan 8 personen en er altijd een Personal Trainer bij is om je te motiveren en te begeleiden zodat je de oefeningen goed uitvoert voor maximaal resultaat en blessurevrij. Spierpijn heb ik, zeker in het begin, regelmatig gehad, maar nooit als vervelend ervaren. En geweldig om te zien hoe mijn lichaam ook daarin veranderde en ik op een dag de trap zelfs bijna rennend op kon! Weer een mijlpaal! En nu, 75!! kilo lichter kan ik eindelijk zeggen: HET IS ME GELUKT! Ik ben van 141 kilo naar 66 kilo gegaan, iets wat ik nooit heb durven dromen dat ooit nog te wegen.

En natuurlijk iedereen bij Tripod bedankt! Bedankt voor de kleinschaligheid, voor de gezelligheid, voor de adviezen, voor het luisterend oor, voor de persoonlijke aandacht, voor de fijne gesprekken, voor de deskundige begeleiding.

Graag persoonlijk contact?